Aidosti innokas tekijä

Olen ehdolla kunnallisvaaleissa 2021, koska koen, että minun on aika vaikuttaa asioihin. Tehdä työtä yhteisen hyvän eteen. Politiikka ajatuksena kuulostaa usein kaukaiselta ja sellaiselta asialta joka on toisten vastuulla. Minulla on ollut onni kasvaa perheessä, missä asioita on seurattu aktiivisesti, niistä on keskusteltu ja on ollut luonnollista, että asioita on lähdetty tekemään, kun se on ollut tarpeen. Mieheni ja tyttäreni jakavat tämän saman uteliaan ja aktiivisen tavan katsoa maailmaa. Kokoomuksen jäsen olen, koska Kokoomuksen arvot ja tapa tehdä politiikkaa on lähimpänä omaa arvomaailmaani.


Olen lähtöisin Padasjoella, pienestä n. 5000 asukkaan kunnasta. Siellä opin sen mitä yhteisöllisyys merkitsee. Miten lapset ja nuoret ovat koko kylän tuttuja ja kaikki huolehtivat yhteisesti siitä, että jokaisella on hyvä olla. Tätä samaa henkeä olen löytänyt myös Vantaalta. Naapurustossamme tervehditään toisia, huolehditaan sekä alueen siisteydestä, että ihmisten viihtymisestä. Mikään ei ilahduta yhtä paljon, kuin ystävällinen tervehdys kotipihalla, kun raahustaa väsyneenä työpäivän jälkeen kotiin. Hymyn ja pienen rupattelun voima on ihmeellinen. Toivoisin, että kaikilla meillä olisi lähellämme ihmisiä joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia, tai vain nyökätä ja hymyillä ohi kulkiessaan.  Tuttavani sanoi minulle kerran " Sinusta huomaa vieläkin, että olet maalta. Puhut ihmisille tuntemattomillekin ja pidät tärkeänä, että kotona on aina jotain tarjottavaa  kun joku piipahtaa kylään."  Ilmeisesti kaupungissa pitäisi tiiviimmin eristäytyä omaan kuplaansa ja katsella sieltä vain tuttuja asioista. Mielestäni kuitenkin, maailma on elämistä varten ja kun kerran kaupungissa ollaan ja eletään, niin pitää ottaa siitä ilo irti ja tutustua ihmisiin. Täällä olisi aivan liian helppoa erakoitua omaan asuntoonsa, jolloin elämä supistuisi työksi ja television katsomiseksi. Tämä ei sovi minulle. Olen utelias ja tarvitsen tekemistä, opiskelua, liikuntaa, lukemista, museoita ja ihan vain juttelua ja kahviloissa istumista. 

Työurani aloitin teletoimistossa, tämän jälkeen olen työskennellyt pankissa, ruokakaupassa. Vantaalle muutettuani pidin äitiysloman mittaisen tauon, minkä jälkeen aloin työskennellä taloushallinnon töiden parissa. Vuosien varrella työpaikat ovat vaihtuneet ja työtehtävät muuttuneet vaativammiksi osamisen ja kokemuksen karttuessa. 

Osaamistani olen ylläpitänyt ja kehittänyt opiskelemalla lisää. Tällä hetkellä minulla on tradenomin opinnot Metropolia ammattikorkeakoulussa loppusuoralla. Suunnitelmissa on valmistua keväällä 2021.  Opiskelun helppous on yksi asioista, minkä vuoksi koen olevani onnekas kun saan asua Vantaalla. Hyvien liikenneyhteyksien, toimivien palveluiden ja lyhyiden etäisyyksien vuoksi täällä on mahdollista elää rikasta elämää, missä melkein kaikki on mahdollista, kunhan vain motivaatiota riittää. 

Ehdokkaana olen koska haluan turvata näiden mahdollisuuksien olemassa olon kaikille. Tärkeänä näen myös sen, että kaupungilla on tarjolla tukea ja neuvontaa jokaiselle sitä tarvitsevalle. Palveluiden ja mahdollisuuksien löytäminen ei ole itsestään selvää, vaan se vaatii työtä ja osaamista. Tässä meidän tulee auttaa lähimmäistämme.