Search
  • irinaalanne

Sujuva arki lapsiperheille

Lapsiperheiden elämä on usein hektistä ja pelkkä arjen pyörittäminen vie vanhempien kaiken ajan ja energian. Usein aikaa ei jää hetkestä nauttimiseen, vaikka tämä on sitä aikaa jolloin syntyvät parhaimmat ja syvimmät muistot. Tunteja emme voi vuorokauteen lisätä, mutta voimme tehdä arjesta hieman sujuvampaa ja mielekkäämpää.


Tämä tehdään varmistamalla jokaiselle sopiva päivähoitopaikka. Riittävän lähellä kotia, jotta matkat sujuvat sukkelaan. Tarvittaessa tässä on käytettävä hyväksi myös yksityisten tarjoamia vaihtoehdoja, mikäli sieltä löytyy paremmin perheen tarvetta vastaava hoitopaikka.


Päivähoidon lisäksi tulee myös asuinalueiden muiden palveluiden olla kunnossa. Ruokakaupan on oltava riittävän lähellä, että siellä käyminen hoituu ohimennen muiden askareiden lomassa, ehkäpä jopa niin lähellä, että sen tyhjän maitopurkin voi korvata uudella sillä välin kun kahvi valmistuu. Mielekkyyttä vapaa-aikaan tuovat myös toimivat vapaa-ajan viettomahdollisuudet. leikkikenttä, lenkkipolku, kirjasto ja urheilukenttä ovat arjen ylellisyyttä, mikä antaa äidille tai isälle mahdollisuuden omaan aikaan tai koko perheelle riemukkaan yhteisen kokemuksen.


Viimeiseksi mutta, ei vähäisemmäksi nostetaan vanha sanonta "Koko kylä kasvattaa". Muistetaan tämä ja otetaan yhdessä vastuuta kaikkien jaksamisesta aja hyvin voinnista. Tuetaan ja ollaan läsnä. Tarjotaan apua ja varmistetaan myös se, että kaupungilla on tarjolla matalan kynnyksen tukipalveluita jos niitä tarvitaan.

Tätä tavoitetta kohti on hyvä lähteä suunnistamaan. Onnistuessaan tämä tuo hyvinvointia ja hyvää mieltä monelle.

Elämä on kuin kuvan lankasotku, kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kukaan ei ole yksin.

13 views0 comments

Recent Posts

See All