Search
  • irinaalanne

Mitkä ihmeen lähipalvelut?

Näin vaalien alla moni puhuu toimivien lähipalveluiden puolesta ja vaatii kovaan ääneen sellaisia kaupungin kaukaisimpaankin kolkkaan. He ovatkin tässä oikeilla jäljillä, elämä on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa kun kaikki tarvittava on kävelymatkan tai ainakin lyhyen pyörä tai automatkan päässä.


Kaikkiin lupauksiin ei kuitenkaan kannata uskoa. Moni ehdokas lupaa auliisti kaiken mahdollisen äänestäjille valituksi tulemisen toivossa. Siltä joka lupaa laittaa lähipalvelut joka kolkassa kuntoon valituksi tultuaan kannattaa kysyä muutama tarkentava kysymys. Mitä tarkoitat lähipalveluilla? Miten aiot niiden saantia edistää?


Saattaa olla, että jo ensimmäisessä vaiheessa ehdokas tarjoaa sinulle päivähoitoa, neuvolaa, terveyskeskusta, kirjastoa ja liikuntapaikkaa. Tämä on hyvä alku ja näillä pääsee jo todella pitkälle toimivan ja viihtyisän asuinympäristön luomisessa. Lisäksi näiden saatavuuteen ehdokkaalla on valituksi tultuaan jopa mahdollisuus vaikuttaa. Valitettavasti hyvin monessa tapauksessa tämä jää tähän.


Jotta arki olisi toimiva tarvitaan myös muita kuin kaupungin tuottamia palveluita. Lähikauppa on näistä paras esimerkki, mitä hyötyä on siitä, että kaikki kaupungin palvelut ovat lyhyen matkan päässä, jos ruokatarvikkeita tarvitsee lähteä hakemaan pitkän matkan päästä suuresta automarketista. Kaupan lisäksi, alueilla on hyvä olla myös muita liikkeitä kampaamo, kahvila. pyörähuolto, huoltoasema, huoltoyhtiö. yms. Kaikki nämä palvelut ovat yrittäjien tuottamia ja tarvitsevat toimiakseen yritysmyönteisen ympäristön.


Tässä tulevat kuntavaltuutetut ovatkin tarkan paikan edessä. Miten saadaan koronan kurittamat yritykset kannattaviksi ja pysymään kaupungissa? Millä keinoin houkutellaan uusia yrittäjiä tai jo olemassa olevia yrittäjiä laajentamaan toimintaansa, jotta saadaan heidän tuottamiaan palveluita myös niille alueille missä niitä ei ole. Tästä hyvänä oma asuinalueeni, jossa ei lähikauppaa ole kohtuullisella etäisyydellä. Kauppaan täytyy aina varta vasten lähteä autolla. Se taas ei ole itsestään selvyys kaikille. Tämän vuoksi tarvittaisiin edes useammin kuin kerran tunnissa kulkeva linja-auto, jotta palvelut olisivat helpommin saavutettavissa kaikille.


Jotta saamme tasaisen palveluverkoston kaupungin, joka kolkkaan tulisi meillä olla valtuutettuja erialueilta. Ihmisten kannattaa äänestää ehdokasta. jolle heidän oman alueensa ongelmat ja edut ovat tuttuja. Näin varmistetaan, että säilytämme sen hyvän mitä alueilla jo on olemassa ja tuomme sinne juuri oikeita uudistuksia. Kannattaa myös varmistaa, että ehdokas on yrittäjämyönteinen, vaikka itse ei yrittäjä olisikaan. Kaupungin on hyvä kehittää itseään siten, että yritykset tuovat toimintansa ja sitä myöten verotuloja sinne. Näin saadaan alueiden elinvoimaisuutta kehitettyä ja tehdään yhdessä Vantaasta parempi paikka meille kaikille.Kuvassa vedenottamo, sekä Päijännetunnelin alkupää. Tunnelin alku on kuvassa olevien kahden keltaisenmerkin välistä katsoen n 360 m päässä järvellä.  Päivännetunneli tuo pääkaupunkialueella, myös Vantaalla. käytettävän juomaveden Silvolan tekoaltaaseen mistä se lukuisten jatkokäsittelyiden kautta tulee koteihimme.Tämäkin on tärkeä julkinen palvelu.
Vedenottamo Päijänteen rannalla


8 views0 comments

Recent Posts

See All