Search
  • irinaalanne

Millainen on sinun kaupunkisi?

Vaalit, ihmisen parasta aikaa. Hassu sanonta minkä kuulin jossain. Tämä saattaa olla tottakin, tapahtumia on paljon, tosin vain verkossa, ja erilaisista asioista käydään vilkasta keskustelua. Poissa on kokonaan tavanomainen suomalainen hiljaisuus ja jurottaminen. Tätä yhteisöllisyyttä kaipaisin arkeen pidemmäksikin aikaa.Kunnallisvaaliehdokkuuteni aikana olen vain kaksi kertaa päässyt ns. kentälle eli torille keskustelemaan ihmisten kanssa siitä mikä heitä askarruttaa ja mikä heille on tärkeää. Silloin päällimmäisiksi aiheiksi nousivat kaavoitus ja liikenne. Miten alueita kehitetään? Onko huomioitus erilaiset liikkumistarpeet ja viheralueiden sijoittaminen helposti tavoitettavaiksi? Molemmat minulle mieluisia ja läheisiä aiheita, joista mielellään olisin keskustellut pidempäänkin. Näitä asioita haluan kehittää ja olla mukana tekemässä kaupunkiamme toimivaksi ja viihtyisäksi kodiksi meille asukkaille.


.Vantaalla liikenne on läsnä jokaisella alueella ja jokaisessa päivässä tavalla tai toisella. Me olemme portti pääkaupunkiimme ja meillä on Suomen suurin kansainvälinen lentokenttä. Tämä on suuri vastuu, myös taloudellisesti, toimivan tieverkoston ylläpito ei ole halpaa. Tuet eivät kata läheskään kaikkia niistä aiheutuvia kuluja. Tämän vuoksi meidän tulisi kehittää kaupunkia näiden liikennealueiden ympärillä siten, että kulkija pysähtyvät meillä ja ostavat palveluita vantaalaisilta yrittäjiltä. Näin toimien saamme verorahoja, joilla katamme tiestön kuluja ja tarjoamme kaupunkilaisille laadukkaampia palveluita, kuten laajemman oppiainevalikoiman lukioihin, pienemmät luokkakoot alakouluihin, enemmän resursseja kotihoitoon ja lyhyemmät jonot lääkärikäynteihin.

.

Vain kahteen toritapahtumaan osallistumalla sain enemmän palautetta ja ajattelun aihetta, kuin monen kuukauden nettityöskentelyllä. Toivottavasti pääsemme vielä ennen vaaleja näkemään torilla ja keskustelemaan siitä, miten tehdään juuri sinulle hyvä Vantaa. Mikäli näin ei käy, niin voit laittaa minulle viestiä tämän sivun kautta. Minä lupaan lukea sen ajatuksella ja vastaan sinulle varmasti. Ollaan yhteyksissä.

13 views0 comments

Recent Posts

See All