Search
  • irinaalanne

Alueellinen koronatiedotus Vantaalla

Koronatilanne on Suomessa ei näytä helpottavan ja erityisen pahana se on pääkaupunkiseudulla. Tämä ei johdu siitä, että me olisimme huolettomampia, tai toimisimme väärin yrittäessämme suojata itseämme ja läheisiämme, meitä on täällä vain niin paljon pienelle alueelle pakkautuneena, että tartuntaa on vaikeampi välttää, kuin harvaanasutuilla alueilla. Vantaa, Helsinki ja Espoo, ovat kaikki tehneet tiukkoja toimia tilanteen hallitsemiseksi ja hyvää tulostakin on saatu tartuntoja suitsiessa. Erityisellä ilolla olen seurannut Vantaan kaupunginjohtajan tiedotustilaisuuksia. On hyvä nähdä, että meidän hyvinvoinnistamme pidetään huolta ja meitä kaupunkilaisia arvostetaan niin paljon, että meille halutaan antaa tilanteesta ja sen etenemisestä ajankohtaista tietoa suoraan ja inhimillisellä otteella.


Tietoa on paljon saatavissa, en kuitenkaan löydä sitä yhtä, oman suojautumisen kannalta olennaisen tärkeää tietoa mistään. Mikä on tartuntojen määrä asuinalueittain? Helsingin osalta tietoa on selkeästi ja helposti saatavilla. Missä on Vantaan vastaava tiedotus? Onko kyse siitä, että emme ole lehdistön mielestä yhtä kiinnostava alue kuin Helsinki, vai onko tehty poliittinen päätös salata tämä tieto?


THL sivuilta löytyy ilmaantumistietoa kunnittain ja sairaanhoitopiireittäin. Tarkempi tieto motivoisi kaupunkilaisia suojautumaan hieman paremmin, korkeamman riskin alueilla ja vastaavasti mahdollistaisi pienen keventämisen matalamman riskin alueilla. Onhan tosiasia, että koronaväsymys vaikuttaa ihmisten suojautumiseen ja käytökseen.


Olen voimakkaasti sitä mieltä, että vahvistettujen sairastapauksien määrän julkistaminen alueittain, hyödyntäisi kaikkia meitä enemmän kuin aiheuttaisi haittaa. Jokaisella asuinalueellamme on oletettavasti riittävän suuri määrä sekä terveitä, että sairastuneita, jotta ihmisten yksityisyydensuoja ei tallaisestä julkistuksesta vaarantuisi.


Kuvat ovat tekstissä mainitun thl:n "varmistetut koronatapaukset Suomessa (covid-19)" karttasivuston kuvakaappauksia, päivältä 21.12.2020.

29 views0 comments

Recent Posts

See All