Search
  • irinaalanne

Kevät ja vaalikoneet tulevat.

Muistammeko enää vaaleja ilman vaalikoneita? Ne ovat yksi kiinnostavimpia ja innostavimpia asioita mitä vaalien tiimoilta tiedän. Kävin vaalikoneita lävitse kuin parasta tietovisaa. Kuka onkaan samaa mieltä kanssani asioista? Mistä kaikesta minulla pitäisi olla mielipide? Miten vastaukseni eroavat ehdokassuosikkini vastauksista? Olenko samoilla linjoilla oman puolueeni edustajien kanssa? Millaisia kuvia ihmisillä onkaan vaalikoneissa ja mainoksissaan?

Nyt kun olen itse ehdokkaana huomaan tekeväni samaa, tosin sillä erolla, että vertailukohtana toimivat omat vastaukseni. Tästä ei pääse mihinkään, vaalikoneet ovat paras keino saada tietää se, miten ehdokkaat ajattelevat, verrata heitä ja kartoittaa sitä millainen arvomaailma heillä on. Nykyisessä tilanteessa tämä korostuu. Ehdokkaita ei pääse näkemään toreilla tai markettien pihoilla, tämän vuoksi netti, lehdet ja mahdolliset henkilökohtaiset kohtaamiset ja tuttavien kommentit ovat vaalikoneiden lisäksi ainoa keino saada selvää siitä millainen henkilö on kyseessä.

Kuluneen talven ja kevään aikana sähköpostiini onkin tipahdellut eri tahojen kutsuja täyttää tietoja ja antaa vastauksia vaalikoneisiin. Olenkin useamman tovin käyttänyt täyttäen näitä kyselyitä, yrittäen tiivistää omat näkemykseni ja arvomaailmani samaa mieltä/eri mieltä valikolle ja kirjoittaen ehkä vielä muutamaan selventävään lauseeseen. Minut löytää seuraavista vaalikoneista;

- Keskisuomalainen/ Etelä-Suomen Media

o Vantaan Sanomat

- Iltalehti

- Sanomat

o Iltasanomat

o HS

- Nuorten vaalikone

o Nuorten vaalikone

- OAJ

Ylen vaalikone odottaa minulla vielä täyttämistä. Vaalikoneeseen on mahdollista vastata vasta 12.4. Ennen vaalien siirtoa se, oli hetken verran avoinna meille ehdokkaille ja sainkin sen jo täyttäneiltä ehdokkailtamme ennakkotietoa, siitä millaisia kysymyksiä sieltä löytyy. Kuulin, että siellä kysytään mm. sitä ketä poliitikkoa ihailet. Mielestäni tämä oli todella innostava, vähän erilainen kysymys. Tiedän jo mitä minä vastaan siihen. Mitä itse vastaisit?
17 views0 comments

Recent Posts

See All