Search
  • irinaalanne

Kaupunkipyörät

Kevään myötä kadunvarsille ja liikkeiden eteen ilmestyy telineitä täynnä pirteän keltaisia pyöriä, kuin keväisiä leskenlehtiä. Ne suorastaan kutsuvat hyppäämään selkään ja lähtemään seikkailulle. Taittamaan matkaa nopeammin ja joustavammin., luontoystävällisemminkin.


Ihana ajatus. Käytännössä tämäkään järjestelmä ei ole täydellinen. Vantaan pyörät eivät ole samassa järjestelmässä kuin Espoon ja Helsingin Et siis voikaan ajaa suhauttaa Myyrmäestä Espoon Leppävaaraan ja jättäen pyörän Sellon eteen odottamaan seuraavaa käyttäjää, kun sinä itse jäät päiväksi töihin. Myöskään matka Helsingistä kotiin Tikkurilaan ei suju kaupunkipyörällä, koska siinäkin on välissä kaupungin ja pyörätoimittajan välinen raja. Miksi näin? Seuraavan kerran kun toimittajaa Vantaalla kilpailutetaan täytyy vaatia, että valitun toimittajan pyöriä voi käyttää Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa. Vain tällä tavoin toimien saamme kaiken hyödyn irti tästä järjestelmästä.


Monesti hyvätkin asiat ja ajatukset kaatuvat pieniin yksityiskohtiin. Tuli melkein hyvä lopputulos, mutta jotain meni pieleen. Tämän vuoksi tulee ennen päätöksiä arvioida niiden vaikutukset luontoon, yrittäjiin ja asukkaisiin. Näin yksinkertaisella toimenpiteellä varmistetaan se, että päätös on hallittu ja sen seuraukset ovat harkittuja.


Tämän ajatuksen myötä toivoitan kaikille hyvää alkavaa kesää ja pyöräilykelejä.
6 views0 comments

Recent Posts

See All